
Glansbildet - er alt perfekt?
Vær ekte
I en verden hvor sosiale medier dominerer, blir vi ofte overbelastet av glansbilder. De perfekte øyeblikkene som ser ut som om de ble skapt for å skinne. Men la oss være ærlige, livet er sjelden så polert. Hos Health Guru ønsker vi å vise at det er helt greit at ikke alt er strøkent. Livet handler ikke om å være feilfri, men om å ha motet til å vise frem virkeligheten – uansett hvor uperfekt den kan være.
Bra nok
Vi har jo et ganske allright og fint kjøkken, men vi fant fort ut at filming og matlaging var lettere sagt enn gjort. Lyden ble kanskje ikke så bra som vi ønsket, og kameravinkelen var langt fra perfekt. Men vet du hva? Vi endte opp med to nydelige retter, et sterkere vennskap, og barna fikk til og med delta i filmingen!
I stedet for å jage etter det uoppnåelige glansbildet, tok vi alt det positive fra denne erfaringen og lagde en ekstra utgave av nyhetsbrevet 'Krigerkoden', som vi kalte "Mat i fokus".
Så neste gang du føler at noe du gjør ikke er "godt nok", husk at det meste vi gjør faktisk er godt nok. Det er motet til å prøve, og ikke overkomplisere ting, som virkelig teller. I denne bloggposten deler vi noen øyeblikk fra erfaringen, og selve oppskriftene.
Slutt å jakt på glansbildet – la oss heller være ekte sammen.
Oppskrift potet og purreløksuppe
Stek løk og hvitløk: Smelt klarert smør i en stor gryte over middels varme. Tilsett hakket løk og hvitløk, og stek til de er myke og lett gyldne.
Tilsett purre og potet: Hakk purre og potet i små biter, og legg dem i gryten sammen med løk og hvitløk. Stek i noen minutter for å la smakene utvikle seg.
Kok opp: Hell i nok vann til å dekke grønnsakene, og kok til potetene er møre, ca. 15-20 minutter.
Blend suppen: Bruk en stavmikser til å pure suppen til en jevn konsistens.
Fullfør suppen: Rør inn melk og kremfløte for å gi suppen en fyldig og kremet konsistens. Smak til med rosa salt og pepper.
Oppskrift meksikansk gryte
Forbered Ris: Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Bruk gjerne en fullkornsvariant for ekstra næring og komplekse karbohydrater.
Surr Løk: Smelt klaret smør i en stor gryte på middels varme. Tilsett hakket løk og surr til den er myk og gylden, ca. 5-7 minutter.
Brun Kjøttet: Øk varmen til høy og tilsett kjøttterningene. Brun kjøttet godt på alle sider, ca. 5-7 minutter.
Tilsett Tomatpuré og Krydre: Rør inn tomatpuré, rosa salt, pepper, chili pulver, og røkt paprika. Stek i ytterligere 2-3 minutter for å frigjøre smakene.
Kok Gryten: Tilsett terninger av søtpotet og dekk med vann eller buljong, slik at det er ca. 1-2 cm over ingrediensene. La gryten småkoke i 20-25 minutter, eller til kjøttet og søtpotetene er møre.
Legg til Mais og Spinat: Når gryten er ferdigkokt, rør inn mais og spinat. La det koke i ytterligere 5 minutter, eller til spinaten har visnet og maisen er gjennomvarm.
Server: Server gryten varm over en seng av kokt ris.
Livet handler ikke om å være feilfri, men om å ha motet til å vise frem virkeligheten – uansett hvor uperfekt den kan være.